Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” susține un concert la biserica ortodoxă din Prejmer

Corul Madrigal

Duminică, 2 iulie, de la ora 19:00, Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin” dirijat de Anna Ungureanu va susține un concert la Prejmer, județul Brașov, cu ocazia sfințirii Bisericii Ortodoxe din localitate. Concertul ansamblului coral face parte din prima ediție a Festivalului Internațional „Suflet Românesc”, organizat în perioada 2-9 iulie de Primăria Prejmer și Consiliul Local.

 

Pentru concertul de la Prejmer, Corul Madrigal a pregătit un program cu frumoase lucrări religioase, printre care „Cantate Domino” de Hans Leo Hassler, „Lumină lină” de Florian Costea, „Laudate” de Knut Nystedt sau „Pater Noster” de Vytautas Miškinis. „Vom cânta piese cu factură religioasă, din repertoriul românesc și internațional, printre care și <<Florilegiul bizantin>> structurat de Marin Constantin, cu patru soliști, dar și alte piese închinate Domnului, din diferite epoci. Avem un repertoriu potrivit pentru astfel de concerte și suntem invitați destul de des să cântăm în biserici. Peste două săptămâni vom cânta în Biserica Evanghelică din Cristian, județul Sibiu, iar la jumătatea lunii august vom susține un alt concert în Biserica Ursulinelor din Sibiu”, a spus Anna Ungureanu, dirijorul principal al Corului Național e Cameră „Madrigal – Marin Constantin”.

 

Concertul de la biserica din Prejmer se înscrie într-o serie de concerte pe care Corul Madrigal le va susține în perioada următoare în așezăminte religioase. Astfel, pe 13 și 14 iulie ansamblul coral este învitat la Cristian International Art Festival – C’art Fest Cristian, județul Brașov, unde va cânta în Biserica Evanghelică din localitate, iar pe 15 august membrii corului vor susține un concert la Biserica Ursulinelor din Sibiu.

 

Corul Național de Cameră “Madrigal-Marin Constantin” este o emblemă a vieții muzicale românești și universale. Din momentul înființării sale, în 1963, de către dirijorul Marin Constantin (1925–2011), Corul Madrigal a susținut peste 4100 de concerte aplaudate de melomani de pe întreg mapamondul, impunându-se astfel ca un adevărat “brand de țară”. Este etalonul mondial al muzicii corale camerale, cu un repertoriu îndreptat către Renașterea europeană, muzica bizantină și creația contemporană românească și universală. În noiembrie 2016, Corul Naţional de Cameră “Madrigal – Marin Constantin” a fost recunoscut oficial ca Ambasador al Libertăţii, Speranţei şi Păcii, primind premiul “Jean Nussbaum and Eleanor Roosevelt” la Palatul Naţiunilor Unite din Geneva, în cadrul Summitului Global de Religie, Pace şi Securitate.

 

Biroul de presă,

Corul Național de Cameră “Madrigal-Marin Constantin”