Dirijorul Ion Marin participă la Gala Cantus Mundi 3

 

Vineri, 20 iunie 2014, începând cu ora 18, Biblioteca Națională a României va găzdui cea de-a treia ediție a Galei Cantus Mundi. Dirijorul Ion Marin, în calitate de Președinte fondator al programului, va fi prezent la eveniment.

Programul Național Cantus Mundi a fost lansat în 2011 și are ca scop depășirea inechităților sociale și a discriminărilor de orice fel în rândul copiilor, cu ajutorul comunicării prin muzică. Ultima gală Cantus Mundi a fost organizată în luna decembrie la Palatul Parlamentului, la eveniment luând parte și premierul Victor Ponta. Anul acesta, Corul Cantus Mundi a reprezentat România la Festivalul Internațional al Corurilor pentru Copii din Ekaterinburg/Federația Rusă, reușind să câștige medalia de argint.

În cadrul evenimentului organizat la București sub auspiciile Corului Național de Cameră Madrigal, vor evolua atât membrii renumitului ansamblu vocal, cât și copii care învață la 10 licee din capitală (aproximativ 500 de tineri). Concertul corului Madrigal va fi dirijat de Anna Ungureanu, director artistic al programului.  Atmosfera va fi animată de către Profesorul de joacă Leon Magdan, iar amfitrionul serii este prezentatoarea TV Ioana Bușcu. Gala Cantus Mundi 3 este organizată în parteneriat cu Ministerul Culturii și Biblioteca Națională a României, fiind sprijinită de Farmaciile Help Net.

“Proiectul Cantus Mundi pe care l-am inițiat în urmă cu 3 ani alături de corul Madrigal, a demonstrat pe parcursul timpului că este una din formele de mare eficiență pentru integrarea copiilor României și pentru crearea unei conștiințe cogeneraționale. Limbajul muzical s-a dovedit forma cea mai nobilă de ștergere a diferențelor sociale, etnice, rasiale, fiind benefică nu numai copiilor români, ci și imaginii prin care România poate fi percepută în lume. Sperăm ca instituționalizarea atât de mult așteptată a programului Cantus Mundi să devină realitate și ne dorim ca această inițiativă să poată reprezenta un model pentru întreaga Europă.”, a declarat dirijorul Ion Marin, aflat într-o vizită în județul Covasna.

Reputat ambasador român în lumea dirijorală, Ion Marin a condus cele mai importante orchestre europene (Berliner Philarmoniker, Statskapelle din Dresda, Leipzig Gewandhaus, Bayerischer Rudfunk, Filarmonica din Sankt-Petersburg, London Symphony Orchestra, Wiener Symphoniker) și a colaborat cu cei mai celebri artiși ai planetei (Luciano Pavarotti, Placido Domingo, Jose Carreras, Monserrat Caballe, Angela Ghiorghiu, Cecilia Bartoli, Renee Fleming, Anna Netrebko).